Krogvinter
Skriven av
Lars Holger Holm

Köp


Läs smakprov ur:

Krogvinter
Krogvinter
Nu även som Mp3-fil

Författarpresentation:

Lars Holger Holm har, sedan han föddes i Stockholm, hunnit med att leva i många olika länder och talar, läser och skriver på sex språk (svenska, danska, franska, engelska, tyska och italienska).
L Holm
Bokpresentation:

Krogvinter - en svindlande komedi

Vem drömmer inte om det stora lyftet? Sam och Gregor är två ungkarlar på driven i 1980-talets Stockholm. Ingen av dem har något riktigt jobb. De sitter på krogen och diskuterar vantrivseln i kulturen men mest av allt sitt eget missnöje - med sig själva. Vad göra? Genom kontakter bland svindlarna i konstbranschen får Sam och Gregor oväntat ett spår. Det är högvilt i faggorna. Dealen går i land. Laddade med miljoner måste de ta sig över Östersjön till Tallinn, via Minsk till Dubai i Förenade Arabemiraten. Men det är bråttom.

Valutaaffären måste avslutas innan svenska kronan devalveras med 20%. Förföljda av ryska polisen, ett franskt vapensyndikat och svenska Bofors, gör Sam och Gregor det bästa för att behålla livhanken och - stålarna. Men då konsthandlaren Klas Fuchse plötsligen dyker upp i Dubai är det bäddat för trubbel. Pengarna rinner ut i sanden medan Sam och Gregor enleveras av vapensyndikatets hejdukar. Det hela verkar gå åt pipan. Fuchse är satt ur spelet, direktör Kulander från Bofors snuvad, Sam och Gregor ligger nerdrogade. Men den som ingen räknat med är den vackra judinnan Myriam från Minsk... och som allt tack vare henne äntligen löser sig till det bästa, blir statsministern skjuten.

En både ömsint och bitande satir över konungariket Sverige och dess medborgare i slutet av 1900-talet. Njut av detta komiska fyrverkeri i vintermörkret!
Andra böcker utgivna av Lars

Den senaste utgivna är
"Drömmen om ultima thule och andra germanska utopier "

För mer info, eller för att beställa den, vänd er till Leo förlags hemsida. Där finns även flera andra böcker utgivna av Lars H Holm.

http://www.leo.infosite.tc


Se omslaget som stor bild:

Krogvinter
Krogvinter