Det var väldigt
Gunilla Sternelius

Köp
Läs smakprov ur:

Gunilla Sternelius - Det var väldigt
Författarpresentation:
Gunilla Sternelius

Måste man vara så särskild?!
Jag är supervanlig. Har ett vanligt jobb. Är gift och har tre barn. Bor i lägenhet i södra Stockholm. Tycker lite sådär lagom, men vad ska man tycka? Har ofta svårt att bestämma mig. Är i mina bästa år, född 1957.

Skriver gärna och har alltid gjort det. Ibland har jag fått pris.

Vill inte bli känd. Men gärna läst.

Vill också göra smygreklam för Föreningen Liv i Sverige där jag är ledamot i styrelsen 2005–. Det är en förening som vill främja den ”vanliga” människans självbiografiska berättande. Idén är att varje liv är unikt, att ”varje liv är värt att skildra”, det är vår devis.
Gå in på www.livisverige.org om du vill veta mer.

Om mig behöver du inte veta mer. Eller rättare sagt: Läs mig (novellsamlingen Det var väldigt), så gör du det. Och får se att jag är en alldeles vanlig, unik människa.

Gunilla Sternelius
gunilla_sternelius@hotmail.com
Gunilla SterneliusBokpresentation:
Det var väldigt
Novellsamlingen består av fjorton resor till mer eller mindre verkliga världar. En del är – som det heter – sanna ... men var går egentligen gränsen mellan sant och osant? Även det fiktiva bygger ju på det vi upplevt. Det kan vara doften av ett klädesplagg från barndomen, stämningen av en resa och en annan kultur. Vanmakten när någon du älskar förstör sitt liv. Eller känslan av att vara helt vilse i livet samtidigt som omvärlden tror dig om stordåd, upplevelsen av att kastas tillbaka till barndomstrauman när någon trycker på en nutida knapp.

Om du aldrig har varit prostituerad så har du nog ändå någon gång låtit dig utnyttjas. Och känslan av vad det blev av livet, av missade chanser på vägen, den är väl universell? Liksom undran över hemligheter: Vad är det han döljer? Varför vill hon inte berätta?

Avund. Saknad. Dubbla känslor. Vi har alla varit med om det. Och om att komma på oss själva med att gråta på en toalett där väggarna inte går ända upp.

Så fiktivt eller inte, det är upplevt. Med säker igenkänningsfaktor i allas vår samexistens.


Se omslaget som stor bild:

Gunilla Sternelius - Det var väldigt
Det var väldigt